Στη δίνη της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται η παραγωγή ζάχαρης της Ινδίας, καθώς
Στη δίνη της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται η παραγωγή ζάχαρης της Ινδίας, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναγκάζουν τους παραγωγούς να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τη συνολική παραγωγή της τρέχουσας περιόδου, που εκπνέει τον Σεπτέμβριο του 2025. Συγκεκριμένα, καθώς την ξηρασία του προηγούμενου έτους διαδέχτηκε μια περίοδος έντονων βροχοπτώσεων, η ένωση παραγωγών…
Στη δίνη της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται η παραγωγή ζάχαρης της Ινδίας, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναγκάζουν τους παραγωγούς να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τη συνολική παραγωγή της τρέχουσας περιόδου, που εκπνέει τον Σεπτέμβριο του 2025.
Συγκεκριμένα, καθώς την ξηρασία του προηγούμενου έτους διαδέχτηκε μια περίοδος έντονων βροχοπτώσεων, η ένωση παραγωγών ζάχαρης της Ινδίας WISMA εκτιμά ότι η παραγωγή ζάχαρης της χώρας θα περιοριστεί σε επίπεδα χαμηλότερα από εκείνα της εγχώριας κατανάλωσης. Εφόσον τα δυσοίωνα σενάρια επαληθευτούν, η κατανάλωση θα υπερβεί την παραγωγή ζάχαρης για πρώτη φορά την τελευταία οκταετία.
Ειδικότερα, η ινδική παραγωγή ζάχαρης θα μπορούσε την τρέχουσα περίοδο να μειωθεί σε περίπου 27 εκατ. τόνους έναντι των 32 εκατ. τόνων του περασμένου έτους, την ίδια στιγμή που η ετήσια κατανάλωση ξεπερνά τους 29 εκατ. τόνους.
Κατ’ επέκταση, η χαμηλότερη του αναμενομένου παραγωγή θα μπορούσε να εξαλείψει τις ινδικές εξαγωγές κατά την τρέχουσα περίοδο, γεγονός που θα ασκήσει ανοδικές πιέσεις στις τιμές ζάχαρης παγκοσμίως. Η WISMA επιδιώκει 2 εκατ. τόνους εξαγωγών, ωστόσο σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Ινδίας επισήμανε ότι μπορεί να επιτρέψει περιορισμένες μόνο εξαγωγές, εφόσον υπάρξει πλεόνασμα ζάχαρης μετά την κάλυψη των εγχώριων αναγκών σε αιθανόλη.
Content Original Link:
" target="_blank">