Όταν η Thyssenkrupp και η Tata Steel συμφώνησαν επίσημα για τη
Όταν η Thyssenkrupp και η Tata Steel συμφώνησαν επίσημα για τη συγχώνευση τους το 2018, ένα βασικό σκεπτικό ήταν η γραμμή άμυνας και των δύο επιχειρήσεων έναντι της… πλημμυρίδας φθηνού χάλυβα από την Κίνα. Αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανησυχώντας για τις επιπτώσεις στους καταναλωτές και τη βιομηχανία, μπλόκαρε τη συνένωση τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT.
Έξι χρόνια αργότερα, η Tata βρίσκεται στη διαδικασία κλεισίματος του τελευταίου ολοκληρωμένου χαλυβουργείου της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Thyssenkrupp, οι μετοχές της οποίας έχουν πέσει κατά δύο τρίτα, ανακοίνωσε σχέδια για την κατάργηση 11.000 από τις 27.000 θέσεις εργασίας σε όλες τις χαλυβουργικές επιχειρήσεις της.
Παρόλο που η αποτυχημένη συγχώνευση δεν είναι σε καμία περίπτωση ο μόνος λόγος για τα σημερινά προβλήματά τους – η παγκόσμια πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, η φθίνουσα ζήτηση και το υψηλό ενεργειακό κόστος είναι οι κύριοι υπαίτιοι – έχει ξεκινήσει σοβαρή συζήτηση στις Βρυξέλλες για το πώς η πολιτική ανταγωνισμού της ΕΕ μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα τη βιομηχανική πολιτική.
«Ο ευρωπαϊκός έλεγχος των συγχωνεύσεων πρέπει να μεταρρυθμιστεί. Πρέπει να επιτρέψουμε τους ευρωπαίους πρωταθλητές», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς, υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την καγκελαρία της Γερμανίας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους το Σαββατοκύριακο.
Content Original Link:
Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS
" target="_blank">Read Full article form Original Source OIKONOMIKOS TAXYDROMOS